Descriere
Recomandari: Supliment alimentar, adjuvant cu conținut ridicat de vitamine si minerale din catina si fier, nutrienți importanți pentru organism. Catina, prin vit C, creste absorbtia fierului si contribuie la: functionarea normala a sistemelor osos si imunitar, la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a sistemului imunitar, a ligamentelor, dintilor, gingiilor si pielii, la metabolismul energetic normal, la mentinerea sanatatii psihice, la reducerea oboselii si extenuarii si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Compozitie: Catina, fier.
CATINA – Fructele conţin acid ascorbic, carotenoide, vitamine E, B2, PP, P, acid folic, ulei. Uleiul este utilizat în tratamentul ulcerului, arsurilor şi în ginecologie. Sucul apos, filtrat şi îndulcit cu zahăr, adăugându-se şi 2% carbonat de calciu este transformat în sărurile de calciu ale unor acizi organici, existenţi în fructele de cătină, constituie un sirop vitaminizat şi răcoritor. (Atlas Plante Medicinale, Anatolie Nistreanu, 2017)
Cătina, o plantă cu valoare terapeutică inestimabilă, ce crește spontan și în România, conține o mulțime de vitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi, fitosteroli-ergosterol, stigmasterol, acizi grași nesaturați și amino acizi esențiali. Cătina are activități antioxidante, imunomodulatorii și antineoplazice, intervine în mod activ în creșterea toleranței la efort. Este folosit ca expectorant în bolile astmatice, în afecțiuni cardiace, previne bolile vaselor, este o sursă naturală de vitamina C. Catina contine o serie de beneficii importante pentru sanatate si frumusete deopotriva:
– antioxidanti: flavonoide (quercetina), fenoli, catechine si taninuri;
– minerale: calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sulf, seleniu, cupru si zinc;
– vitamine: vitamina C cu un continut mai mare decât cel al portocalelor, vitaminele B1, B2, B6, B9 (folate), A, E, D, K si P;
– acizi grasi Omega 3, Omega 6, Omega 7 si Omega 9, catina fiind probabil singura planta din lume care asigura toti acizii de tip Omega;
– acizi grasi nesaturati: acid linoleic si acid alfa-linoleic (ALA) care nu pot fi produsi de corpul uman din cauza lipsei anumitor enzime;
– carotenoizi, pigmentii care confera culoare fructelor de catina;
– aproximativ 18 aminoacizi.
GLUCONAT de FIER –
- Contribuie la formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei.
- Contribuie la transportul normal al oxigenului în corp.
- Contribuie la reducerea oboselii și a extenuării.
- Contribuie la funcția cognitivă normală.
- Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Fierul este folosit de corpul nostru pentru a produce molecule importante precum hemoglobina si mioglobina. Hemoglobina constituie materia coloranta a globulelor rosii din sange si are rolul de a transporta moleculele de oxigen din plamani prin sistemul sanguin. Mioglobina este cea care transporta oxigenul in muschi. Prin oxigenarea corecta a tesuturilor sunt intretinute buna dezvoltare a sistemului imunitar, sanatatea cardiovasculara si dezvoltarea cognitiva. La nivelul sistemului nervos fierul are functii multiple precum cele din procesul de formare a stratului de mielina si a retelelor neuronale, de formare si functionare a sistemului dopaminergic, in aportul de oxigen la creier.
Majoritatea bacteriilor si fungilor care ne pot infecta organismul au nevoie de fier pentru a supravietui. Atunci cand acestea ataca organismul, proteine numite transferine leaga plasmatic fierul pentru a-l tine departe de organismele invazive. De aceea, in timpul infectiei accesul la fier al organismului este limitat. Acesta este si motivul pentru care bolile infectioase si afectiunile cauzate de deficitul de fier pot avea simptome comune.
Fierul este implicat in stimularea proliferarii celulelor imune, in special a limfocitelor T, asociate cu generarea unui raspuns la infectie.
Gramaj: 40 CP
Recenzii
Nu există recenzii până acum.