Descriere
MICRODIAB – regleaza glicemia natural
Ingrediente/cpr.:
– pulbere din fructe de Soc (Sambucus nigra) – 150mg; pulbere din parti aeriene de Papadie (Taraxacum officinale) – 150mg; pulbere din fructe de Castravete-amar (Momordica charantia) – 150mg; agenti de incarcare: amidon, lactoza; pulbere din fructe de Afin (Vaccinium myrtillus) – 100mg; pulbere din frunze de Urzica (Urtica dioica) – 100mg; stabilizatori
SOCUL
– Compoziţie chimică , întrebuinţări. Constituentul principal al florilor de soc este o heterozidă- sambunigrozida. Mirosul greţos al florilor proaspete este conferit de o serie de amine alifatice. Florile mai conţin mucilag, urme de ulei volatil, tanin, acizi organici, saponozide, rutozidă. Ele au acţiune diuretică, sudorifică şi emolientă, laxativă, antireumatică şi antinevralgică; extern pentru tratarea arsurilor, abceselor, furunculelor. (Anatolie Nistreanu Atlas plante medicinale)
Dr. Kosta Mumcuoglu din Ierusalim a fost prima persoana care a descoperit ca boabele de soc sunt capabile sa neutralizeze activitatea hemagglutininei prezente pe suprafata multor virusi, impiedicand patrunderea acesteia in celule. Pe de alta parte, deoarece floarea de soc are proprietati diaforetice care actioneaza asupra epiteliului bronsic, reuseste sa creasca productia de secretii alveolare bronhiolare. In plus, virtutile sale antiinflamatorii si antigripale au fost foarte utile pentru tratarea sinuzitei.
Multe studii
- in care siropul de soc sau comprimatele cu extract de soc au fost administrate pacientilor si-au demonstrat eficacitatea in combaterea simptomelor, cum ar fi febra, cefaleea si congestia nazala.Atat in trecut, cat si in prezent, capacitatea florilor de soc de a trata bolile respiratorii a fost apreciata, de fapt, Hipocrate a considerat planta de soc ca fiind “trusa toracica”. Chiar si atunci cand o epidemie de gripa a afectat Panama in 1995, guvernul acestei natiuni a folosit extracte de soc pentru a o combate. Efectele imunomodulatoare ale fructelor de soc au facut obiectul unor cercetari si se pare ca acestea stimuleaza sistemul imunitar al persoanelor slabe sau imunocompromise. Ceea ce este cert este ca sistemul imunitar beneficiaza de fitochimicalele din soc, deoarece astfel se permite apararii organismului sa aiba resurse diferite pentru a combate amenintarile din afara organismului. Este o practica obisnuita sa se utilizeze flori de soc in infuzii pentru a combate inflamatia, care, atunci cand este interna, afecteaza diferite organe. Din pacate, acest lucru este comun la persoanele care traiesc o viata sedentara, cu mult stres sau care au o dieta necorespunzatoare. Un alt aspect care distinge socul de alte plante este ca ajuta la combaterea retentiei de lichide. Datorita proprietatilor sale diuretice, este un remediu natural bun pentru eliminarea toxinelor din organism, stimularea organelor si curatarea sistemului limfatic.
Florile de soc au un efect de drenaj, adica stimuleaza urinarea, ceea ce ne ajuta sa expulzam din vezica bacteriile care cauzeaza cistita. Se recomanda utilizarea preparatelor pe baza de soc ca o completare a tratamentului medical, pentru a se accelera vindecarea. O alta proprietate interesanta este ca florile de soc sunt antiseptice si bactericide. Putem folosi o infuzie de flori concentrate de soc pentru a face gargara si a ameliora angina sau inflamatia gingiilor. Aceeasi infuzie inmuiata in tifon si aplicata pe ochi serveste la tratarea conjunctivitei in acelasi mod ca si musetelul. In cazul in care infectia este in ureche. se recomanda sa ne acoperim capul cu un prosop si sa lasam aburul sa treaca prin canalul urechii. Cu toate acestea, se recomanda prudenta in aceste practici si este intotdeauna indicat sa se ceara sfatul unui specialist.
PAPADIA
– Compoziţie chimică , întrebuinţări. În sucul laticifer al plantei se conţine taraxacină, substanţă amară cu structura guaianică, carotenoide. Din rădăcini au fost izolaţi compuşi triterpenici, în general cu caracter alcoolic, deasemenea sitosteroli şi stigmasteroli, inulină. Se mai conţine ulei gras şi oze. Atât rădăcinile cât şi părţile aeriene ale păpădiei se utilizează ca tonice amare. Rădăcina întră în compoziţia speciilor gastrice, colagoge şi de mărire a poftei de mâncare. (Anatolie Nistreanu Atlas plante medicinale)
CASTRAVETE AMAR
– Cantitatea mare de vitamina C pe care o contine castravetele amar ajuta la prevenirea, in general, a bolilor si sprijina sistemul imunitar in lupta impotriva afectiunilor. De asemenea, mai multa vitamina C presupune si un ritm accelerat de vindecare a ranilor sau dezvoltarea sistemului osos. Castravetele amar este si o sursa potrivita de antioxidanti, deoarece contine acid galic, epicatechine si acid clorogenic. Toate acestea protejeaza celulele impotriva deteriorarii.
Castravetele amar (Momordica charantia) contribuie la reglarea glicemiei, ceea ce îl face util în tratamentul diabetului, ajută la scăderea colesterolului și are proprietăți anticanceroase, potrivit unor cercetări recente.
Un studiu de 3 luni la care au participat 24 de adulți cu diabet zaharat a arătat că administrarea a 2.000 mg de exract de castravete amar scade zilnic glicemia și hemoglobina A1c. Un test utilizat pentru a măsura controlul zahărului din sânge pe parcursul a trei luni. Un alt studiu² efectuat pe 40 de persoane cu diabet a constatat că administrarea a 2.000 mg pe zi de extract de castravete amar timp de 4 săptămâni a dus la o reducere modestă a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, suplimentul cu castravete amar a scăzut semnificativ nivelul fructozaminei, un alt marker al controlului zahărului din sânge pe termen lung.
Se presupune că extractul de castravetele amar îmbunătățește modul în care zahărul este utilizat în țesuturi și stimulează secreția de insulină, hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, studiile realizate pe oameni sunt puține. Ar fi necesare studii extensive, de mai bună calitate, pentru a înțelege impactul castravetelui amar asupra nivelul de zahăr din sânge la populația generală.
AFIN
– Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană (modificând favorabil flora patogenă intestinală) și antidiareică. Cu un conținut important de antioxidanți, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipsească din alimentația zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai. Se recomandă în diabet, regleaza glicemia (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic). Diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde (sursa https://ro.wikipedia.org)
Principii active
Frunzele conțin: tanin, arbutină, hidrochinonă, mirtilină, neomirtilină.
Fructele conțin: tanin, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).
RECOMANDARI:
1-3 comprimate pe zi sau la recomandarea specialistului. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Suplimentele alimentare un inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. Contraindicat persoanelor cu intoleranta la lactoza sau alergice la oricare dintre ingredientele produsului. Femeile insarcinate, care doresc sa ramana insarcinate sau care alapteaza trebuie sa intrebe medicul inainte de consumarea produsului.
40 cpr
Pros asemanator: MENTAFIN