Close

Sirop Bonapetit 100 ML

17.00 lei

Sirop BONAPETIT, supliment alimentar pe baza de extracte vegetale si propolis, adjuvant tonic general, creste apetitul, vitaminizant (catinavitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi, fitosteroli-ergosterol, stigmasterol, acizi grași nesaturați și amino acizi esențiali), mineralizant, detoxifiant (portocalalimonen), antiinflamator (coada soricelului – sesquiterpenele și alcamideleportocala – antioxidanti, cacaoua – flavonoide – potasiu), antitusiv ( cacaoateobromina)

99 în stoc

SKU: S122 Categorie: Product ID: 1342

Descriere

Recomadari:  Sirop BONAPETIT, supliment alimentar pe baza de extracte vegetale si propolis, adjuvant tonic general, creste apetitul, vitaminizant (catinavitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi, fitosteroli-ergosterol, stigmasterol, acizi grași nesaturați și amino acizi esențiali), mineralizant, detoxifiant (portocalalimonen), antiinflamator (coada soricelului – sesquiterpenele și alcamideleportocala – antioxidanti, cacaoua – flavonoide – potasiu), antitusiv ( cacaoateobromina)

Compozitie:  Extract de: citrus aurontium dulcis, hippophae rhamnoides, achillea millefolium, mentha piperita, theobroma cacao, benzoat de sodiu, sirop simplu de zahar.

PORTOCALA – Continand un nivel ridicat de limonen, un compus organic recunoscut pentru proprietatile sale de curatare si detoxifiere, acest extractul de portocala are multiple beneficii:

  1. Energizant si tonic: extractul de portocala este excelent pentru a-ti stimula energia si vitalitatea, ajutandu-te sa te simti revigorat si sa-ti recapeti energia.
  2. Antioxidant si antiinflamator: Datorita continutului sau bogat de antioxidanti, extractul de portocala contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si are proprietati antiinflamatorii, ajutand la mentinerea sanatatii si echilibrului organismului.
  3. Efect relaxant si echilibrant asupra sistemului nervos: aroma proaspata si vesela a portocalei  ajuta la relaxarea si reducerea stresului, avand un efect echilibrant asupra sistemului nervos.
  4. Proprietati antidepresive si anxiolitice: extractul de portocala poate fi benefic in reducerea simptomelor depresiei si anxietatii, inducand o stare de bine si calm.
  5. Efect afrodiziac: aroma dulce si seducatoare a portocalei cale poate avea un efect stimulant si afrodiziac, contribuind la cresterea apetitului sexual si a intimitatii.
  6. Depurativ si diuretic: extractul de portocala ajuta la eliminarea toxinelor din organism si stimuleaza functia renala, avand un efect diuretic benefic pentru detoxifiere si sanatatea sistemului urinar.
  7. Stimulent limfatic si digestiv: extractul de portocala promoveaza circulatia limfatica si stimuleaza digestia, contribuind la mentinerea unui sistem limfatic si digestiv sanatos.
  8. Proprietati antiseptice: datorita compusilor sai bioactivi, extractul de portocala poate avea un efect antiseptic, contribuind la prevenirea infectiilor si sustinand un sistem imunitar sanatos.

CATINA – Fructele conţin acid ascorbic, carotenoide, vitamine E, B2, PP, P, acid folic, ulei. Uleiul este utilizat în tratamentul ulcerului, arsurilor şi în ginecologie. Sucul apos, filtrat şi îndulcit cu zahăr, adăugându-se şi 2% carbonat de calciu este transformat în sărurile de calciu ale unor acizi organici, existenţi în fructele de cătină, constituie un sirop vitaminizat şi răcoritor. (Atlas Plante Medicinale, Anatolie Nistreanu, 2017)  Cătina, o plantă cu valoare terapeutică inestimabilă, ce crește spontan și în România, conține o mulțime de vitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi, fitosteroli-ergosterol, stigmasterol, acizi grași nesaturați și amino acizi esențiali. Cătina are activități antioxidante, imunomodulatorii și antineoplazice, intervine în mod activ în creșterea toleranței la efort. Este folosit ca expectorant în bolile astmatice, în afecțiuni cardiace, previne bolile vaselor, este o sursă naturală de vitamina C. Catina contine o serie de beneficii importante pentru sanatate si frumusete deopotriva:
– antioxidanti: flavonoide (quercetina), fenoli, catechine si taninuri;
– minerale: calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sulf, seleniu, cupru si zinc;
– vitamine: vitamina C cu un continut mai mare decât cel al portocalelor, vitaminele B1, B2, B6, B9 (folate), A, E, D, K si P;
– acizi grasi Omega 3, Omega 6, Omega 7 si Omega 9, catina fiind probabil singura planta din lume care asigura toti acizii de tip Omega;
– acizi grasi nesaturati: acid linoleic si acid alfa-linoleic (ALA) care nu pot fi produsi de corpul uman din cauza lipsei anumitor enzime;
– carotenoizi, pigmentii care confera culoare fructelor de catina;
–  aproximativ 18 aminoacizi.

COADA SORICELULUI – Planta prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, având efecte diuretice datorită conținutului mare de flavonoide, fenoli și săruri minerale. Toate acestea ajută la creșterea producției și eliminării lichidelor din organism prin urină. Coada şoricelului conține achileină, acid formic, acid linoleic, acid probionic și mulți alți compuși chimici şi prezintă următoarele efecte:

  • proprietăți antiinflamatoare – coada șoricelului este cunoscută pentru conținutul său de compuși antiinflamatori, ajutând la reducerea inflamațiilor în diverse părți ale corpului;
  • sprijin pentru sistemul digestiv – poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi balonarea și indigestia, datorită efectelor sale antispastice;
  • vindecarea rănilor și a leziunilor cutanate – are proprietăți cicatrizante, astfel că este bună în accelerarea procesului de vindecare a rănilor, tăieturilor și a leziunilor cutanate minore;
  • sprijin în probleme respiratorii – infuziile de coada șoricelului pot fi utilizate pentru a ameliora simptomele respiratorii, cum ar fi tusea și gâtul iritat, datorită proprietăților sale calmante;
  • proprietăți antispastice – poate avea un efect antispastic, contribuind la relaxarea mușchilor și reducerea disconfortului asociat spasmei musculare;
  • potențiale efecte antioxidante – substanțele antioxidante din coada șoricelului pot ajuta la combaterea radicalilor liberi, contribuind la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
  • efecte calmante asupra sistemului nervos – contribuie la reducerea stresului și anxietății.

MENTA – Infuzia de mentă este recomandată pentru funcționarea normală a sistemului digestiv, normalizează tranzitul intestinal accelerat, reduce stările de balonare, menține sănătatea aparatului respirator, prin decongestionarea căilor respiratorii, elimină mirosul neplăcut al gurii, reduce stările de greață și răul de mișcare. Contribuie la sporirea nivelului de energie si la reducerea senzatiei de oboseala din timpul zilei. Menta este o sursa importanta de vitamina A, o substanta solubila in grasimi, esentiala pentru sanatatea ochilor, pentru o vedere clara si corecta, dar si de antioxidanti care ajuta organismul in ceea ce priveste stresul oxidativ si deteriorarea celulelor cauzata de radicalii liberi. Frunzele de menta au proprietati antibacteriene si datorita surselor bogate de fier, potasiu, mangan imbunatatesc nivelul hemoglobinei si ofera suport functiei creierului. Frunzele de menta sunt cele mai folosite parti ale plantei, pentru ca acestea contin luteolina, hesperidina, acid cloregenic, cafeic si rozmarinic, colina, beta caroten, alfa si beta tocoferol, limonen, cincol, cariofilen, aldehida acetica si alte substante benefice organismului.

CACAOA este una dintre cele mai bogate surse de polifenoli. Este deosebit de abundentă în flavonoli, care au efecte antioxidante și antiinflamatorii puternice. Cacaua este o sursă excelentă de: fier, proteine, magneziu, potasiu, fibre. In plus, consumul regulat poate scadea tensiunea arteriala, datorita flavonoidelor, implica un risc redus de diabet. Flavonoidele din pudra de cacao pot ajuta la creșterea sensibilității la insulină, reducând riscul de diabet, dar si un risc redus de boli de inimă, intrucat conține mult potasiu  si are un efect antiinflamator.

Mai multe studii au descoperit că polifenolii, cum ar fi cei din cacao, pot reduce riscul de boli neurodegenerative prin îmbunătățirea funcției creierului și a fluxului sangvin. Flavonolii sunt implicați în căile biochimice care produc neuroni și molecule importante pentru funcționarea creierului tău. În plus, flavonolii influențează producția de oxid nitric, care relaxează mușchii vaselor de sânge, îmbunătățind fluxul de sânge și alimentarea cu sânge a creierului. Efectul său pe care îl are cacaua asupra creierului poate îmbunătăți, de asemenea, starea de spirit și simptomele depresiei.Se crede că cacaua poate fi benefică pentru pacienții cu astm bronșic, deoarece conține compuși anti-astmatici, cum ar fi teobromina și teofilina. Teobromina este similară cu cofeina și poate ajuta la tusea persistentă. Pudra de cacao conține aproximativ 1,9 g din acest compus la 100 de g. Cacaua conține mulți compuși care au proprietăți antibacteriene, antienzimatice și de stimulare a imunității care pot contribui la efectele sale asupra sănătății bucale.

Administrare:  De 3-6 linguri /zi, dizolvate in apa plata sau ceai.  Dozele pentru copii se vor stabili de catre medical pediatru. Contraindicat persoanelor cu intolerant la fructoza. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.

A se consuma, de preferinta, inainte de data inscrisa pe ambalaj.

Precauții:  Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se lăsa la îndemână și la vederea copiilor mici.

Contraindicatii: diabet zaharat, hipersensibilitate la unul sau mai multe componente, persoanelor cu intoleranta la fructoza si copiilor sub 4 ani. Nu se va administra pe toata perioada sarcinii si nici in perioada de alaptare.

Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul originar, la loc uscat, la temperatura camerei, ferit de lumina directa a soarelui. Dupa deschidere, a se pastra la frigider si a se consuma in maximum 30 de zile. Contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor alergice la produsele apicole

Gramaj: 100 ML

Informații suplimentare

Siropuri

cu zahar

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sirop Bonapetit 100 ML”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…