Descriere
Sirop calmant antitusiv Bronhoactiv –
Recomandări:
- Siropul calmant antitusiv BRONHOACTIV , un adjuvant destinat să susțină funcționarea normală a sistemului respirator și imunitar (menta – datorita surselor bogate de fier, potasiu, mangan) .
- Prin substantele active ale plantelor, atent selectionate, sunt așteptate efecte complexe care să permită revenirea stării de bine afectate de asaltul răcelilor și a multor viruși cu care luăm contact în viața de zi cu zi
- (lichen de piatra – acizilor usnic, lobar și lecanoric; ceapa – quercetina; catina – vitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi,etc)
- Amplifică, fluidizează și elimină secrețiile bronhice.
- Este adjuvant în susținerea respirației (menta, busuioc – eugenol, linalol si citronelol),
- având efect calmant asupra iritațiilor ce apar pe căile respiratorii.
Ingrediente:
- sirop de zahăr, amestec, de extracte din plante, alcătuit din: decoct din părți aeriene de Lichen de piatră (Cetraria islandica),
- infuzie din bulbi de Ceapă (Allium cepa), infuzie din flori de Tei (Tilia sp.), infuzie din flori de Lumânărică (Verbascum phlomoides),
- infuzie din frunze de Pătlagină (Plantago lanceolata), suc din fructe de Cătină (Hippophae rhamnoides),
- infuzie din părți aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum), infuzie din părți aeriene de Menta (Mentha piperita),
- acid citric (corector de aciditate), benzoat de sodiu (conservant), glicerina (agent de incarcare).
LICHEN DE PIATRA
- conține, în principal, o grupă de polizaharide (lichenina și izolichenina), un principiu amar și
- substanțe mucilaginoase care îi conferă atât calități calmante și emoliente, asupra tractului respirator și gastro-intestinal, cât și antivirale.
- Datorită acizilor usnic, lobar și lecanoric se manifestă o puternică acțiune antibiotică și antispastică.
- Polizaharidele au activitate imunologică atât in vitro cât și in vivo, fiind implicate în efectul antiinflamator al acestui mușchi.
- Este folosit cu succes în tratarea gripelor, traheobronșitelor acute, bronșitelor cronice, laringitelor acute și cronice,
- astmului bronșic, tusei iritative, hepatitei cronice, vomismentelor de sarcină, afecțiunilor gastrice, tumorilor tubului digestiv.
- Studiile făcute recent au scos în evidență o acțiune antioxidantă a lichenului de piatra, acesta având un potențial antioxidant natural.
- Mai mult, s-a testat efectul lichenului de piatră asupra sistemului imunitar.
- Rezultatele au arătat creșterea secreției de interleukine IL-10 și IL-12p40,
- ceea ce demonstrează că lichenul de piatră determină un efect antiinflamator și imunomodulator.
- Ultimele cercetări demonstrează și un efect protector atât în Covid 19, cât și în sindromul Post-Covid.
CEAPA
- Extractul din bulbi de ceapă este considerat un medicament natural pentru organism datorită aminoacizilor și substanțelor fitochimice din compozitie,
- precum trisulfidele, disulfidele sau cepaeneele, care sporesc eficacitatea vitaminei C și, astfel, ajută organismul să lupte împotriva toxinelor periculoase din corp.
- Bogată în complexul de vitamine B, inclusiv folat (vitamina B9) și piridoxină (vitamina B6), care joacă roluri-cheie în metabolism, tiosulfinatele din compoziție,
- împiedică celulele roșii să formeze cheaguri de sânge, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a riscului de blocare a unui vas de sânge;
- Ceapa este considerata a fi un antibiotic natural, alaturi de usturoi si ajuta organismul sa lupte impotriva stafilococilor, are efect benefic asupra tusei, actioneaza ca un emolient, sedativ, digestiv si calmant
- Quercetina extrasă din ceapă pare să ajute la combaterea bacteriilor, cum ar fi Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (S. aureus) și Bacillus cereus.
- Potrivit unui studiu17 in vitro quercetina extrasă din coaja de ceapă galbenă a inhibat cu succes creșterea Helicobacter pylori (H. pylori) și a Staphylococcus aureus rezistent la meticilină
- Antioxidanții sunt compuși care inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă.
- Ceapa conține peste 25 de soiuri diferite de antioxidanți flavonoizi.
- Ceapa roșie, în special, conține antocianine, pigmenți naturali din familia flavonoidelor care conferă cepei roșii culoarea violet.
- Mai mult, o analiză a 16 studii efectuate la 13.333 de participați a demonstrat că cei care au avut cel mai mare aport de ceapă au avut un risc redus cu 15% de a dezvolta cancer colorectal comparativ cu cei cu cel mai mic aport de ceapă.
- Aceste proprietăți de combatere a cancerului au fost legate de compușii sulfului și de antioxidanții flavonoizi care se găsesc în ceapă.
- Ceapa furnizează onionina A, un compus care conține sulf, care reduce dezvoltarea tumorii și încetinește răspândirea cancerului ovarian și pulmonar în studiile in vitro.
- De asemenea, ceapa conține fisetină și quercetină, antioxidanți flavonoizi care pot inhiba creșterea tumorii.
FLORI DE TEI
- au acțiune complexă asupra aparatului respirator.
- Sunt antialergice, antiinflamatoare, antioxidante, cardioprotectoare.
- Compușii fenolici asigură cardioprotecție, activitate antidiabetică, neuroprotecție, activitate antimicrobiană și antivirală.
- De asemenea, sunt spasmolitice și diuretice. Flavonoizii, din compoziție, contribuie la diminuarea tensiunii nervoasă, a tusei și intensității migrenelor.
- Alte substanțe active, precum quercetina, izoquercetina, kaempherolul, tilirosida,
- acizii fenolici (cafeic, clorogenic, pirogalolul, acidul gallic) intervin activ în diminuarea simptomelor specifice stării gripale.
LUMANARICA
- are în compoziție uleiuri volatile, mucilagii, flavonoizi (hesperidozida), saponozide, taninuri, rezine, glicozide (verbascozida), aucubozida, harpagozida, carotenoizi (antoxanthina), etc
- Este așteptată o acțiune emolientă, expectorantă la nivel bronșic, sudorifică, diaforetică, depurativă, antihistaminică, antiinflamatorie, antimicrobiană, antivirală, antispastică
- elimină secrețiile bronhice
- Se recomandă în caz de bronșite, laringite (calmarea tusei, fluidifierea secrețiilor bronșice), astm, răgușeală, traheite,
- afecțiuni inflamatorii cu alte localizări, precum cistitele și infecțiile urinare, boli intestinale, ulcere cronice, eczeme, furuncule, alopecie.
PATLAGINA
- Frunzele de pătlagină au proprietăți expectorante, emoliente, hemostatice și ușor astringente, datorită mucilagiilor, vitaminei K, taninului și unui glucozid (aucubina).
- Fluidifică secrețiile bronhice, ajută la eliminarea lor, având în același timp și o acțiune de calmare a tusei și crizelor de astm.
- Cercetări recente au arătat că pătlagina are și proprietăţi utile în tratamentul ulcerului gastric, având o acțiune cicatrizantă și fitocidă;
- de asemenea, reduce colesterolul și scade valorile tensiunii arteriale (fiind utilizat cu succes în afecțiunile cardiovasculare, ateroscleroză);
- în plus, este și imunomodulatoare (prin poliholozide).
CATINA
- conține o mulțime de vitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi, acizi grași nesaturați și amino acizi esențiali.
- Cătina are activități antioxidante, imunomodulatorii și antineoplazice, intervine în mod activ în creșterea toleranței la efort.
- Este folosit ca expectorant în bolile astmatice, în afecțiuni cardiace, previne bolile vaselor, este o sursă naturală de vitamina C.
- Catina – Fructele conţin acid ascorbic, carotenoide, vitamine E, B2, PP, P, acid folic, ulei.
- Uleiul este utilizat în tratamentul ulcerului, arsurilor şi în ginecologie.
- Sucul apos, filtrat şi îndulcit cu zahăr, adăugându-se şi 2% carbonat de calciu este transformat în sărurile de calciu ale unor acizi organici, existenţi în fructele de cătină
- conține o mulțime de vitamine și compuși bioactivi: vitaminele A, B2, C, E, K, acid folic, carotenoizi, fitosteroli-ergosterol, stigmasterol, acizi grași nesaturați și amino acizi esențiali.
- Cătina are activități antioxidante, imunomodulatorii și antineoplazice, intervine în mod activ în creșterea toleranței la efort.
- Este folosit ca expectorant în bolile astmatice, în afecțiuni cardiace, previne bolile vaselor, este o sursă naturală de vitamina C.
-
Catina
- contine o serie de beneficii importante pentru sanatate si frumusete deopotriva:
– antioxidanti: flavonoide (quercetina), fenoli, catechine si taninuri;
– minerale: calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sulf, seleniu, cupru si zinc;
– vitamine: vitamina C cu un continut mai mare decât cel al portocalelor, vitaminele B1, B2, B6, B9 (folate), A, E, D, K si P;
– acizi grasi Omega 3, Omega 6, Omega 7 si Omega 9, catina fiind probabil singura planta din lume care asigura toti acizii de tip Omega;
– acizi grasi nesaturati: acid linoleic si acid alfa-linoleic (ALA) care nu pot fi produsi de corpul uman din cauza lipsei anumitor enzime;
– carotenoizi, pigmentii care confera culoare fructelor de catina;
– aproximativ 18 aminoacizi.
BUSUIOC
- Infuzia de busuioc este folosită ca adjuvant în răceală și gripă, diabet, astm bronșic, otite, dureri de cap, deranjări stomacale, boli cardiovasculare, febră,
- Contine o cantitate ridicata de antioxidanti, printre care eugenol, limonen, antociani si betacaroten.
- Acestia sprijina lupta organismului impotriva radicalilor liberi, care duc la degradarea celulelor si la cresterea riscului de a dezvolta o multime de afectiuni,
- Compusii care se gasesc in uleiurile din busuioc, printre care eugenol, linalol si citronelol, sprijina organismul in vederea reducerii inflamatiei.
- Datorita acestui fapt, se pot micsora si riscurile de a dezvolta boli care se declanseaza din cauza inflamatiei crescute din organism,
MENTA
- Infuzia de mentă este recomandată pentru funcționarea normală a sistemului digestiv, normalizează tranzitul intestinal accelerat,
- reduce stările de balonare, menține sănătatea aparatului respirator, prin decongestionarea căilor respiratorii, elimină mirosul neplăcut al gurii,
- reduce stările de greață și răul de mișcare.
- Contribuie la sporirea nivelului de energie si la reducerea senzatiei de oboseala din timpul zilei.
- Menta este o sursa importanta de vitamina A, o substanta solubila in grasimi, esentiala pentru sanatatea ochilor, pentru o vedere clara si corecta,
- dar si de antioxidanti care ajuta organismul in ceea ce priveste stresul oxidativ si deteriorarea celulelor cauzata de radicalii liberi.
- Frunzele de menta au proprietati antibacteriene si datorita surselor bogate de fier, potasiu, mangan imbunatatesc nivelul hemoglobinei
- Frunzele de menta sunt cele mai folosite parti ale plantei,
- pentru ca acestea contin luteolina, hesperidina, acid cloregenic, cafeic si rozmarinic, colina, beta caroten, alfa si beta tocoferol, limonen, cincol, cariofilen, aldehida acetica si alte substante benefice organismului.
- O parte a medicamentelor fara prescriptie pentru raceala si gripa au in compozitie mentol ce ar putea contribui la decongestia nazala prin conferirea unei libertati de respiratie.
Administrare:
- Se recomandă în doză de o lingură de 3 ori/zi.
- Dozele pentru copii se vor stabili de către medicul pediatru. Siropul se poate lua ca atare sau diluat în cca. 100 ml de apă.
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A se administra cu prudență persoanelor diabetice.
Precauții:
- A se administra cu prudență persoanelor diabetice sau care prezintă intoleranță la fructoza.
- A nu se administra în timpul ciclului menstrual.
- Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
- A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
- A se pastra in ambalajul originar, la loc uscat, la temperatura camerei, ferit de lumina directa a soarelui.
- Dupa deschidere, a se pastra la frigider si a se consuma in maximum 30 de zile.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.