Descriere
Sirop de muguri de brad, muguri de plop si miere – combate raceala si tusea
PROTOCOL VIROZE RESPIRATORII – dr Sorin Godeanu
Recomandari:
Sirop de muguri de brad, muguri de plop si miere , supliment alimentar pe baza de extracte vegetale si miere, destinat sa sustina sanatatea si functionarea normala a sistemelor respirator (brad – flavonoizi, terpenoizi, lignani și fenoli, plop – flavonoide, acizi fenolici), efect antibacterian si antifungic (mierea – fitonutrienti, aminoacizi – prolina).
Ingrediente:
– miere; apa purificata; infuzie din muguri de Plop; agent de incarcare: glicerina; tinctura de propolis; corector de aciditate: acid citric; conservant: benzoat de sodiu.
Brad
- Ȋn scop medical se utilizeazǎ frunzele, rǎșina și mugurii. Mugurii au proprietǎți antibiotice, antiseptice si balsamice. Rașina are proprietǎți antiseptice și astringent, diuretic și vindecǎ și rǎnile. Frunzele bradului sunt cunoscute pentru efectul lor expectorant și sedativ bronșic. Frunzele (acele) se recolteazǎ primăvara și pot fi uscate pentru a fi utilizate ulterior pe tot parcursul anului. Rășina de brad este antiseptic, balsamic, diuretic, eupeptic, expectorant, vasoconstrictor și care vindecă rănile.
- Atât frunzele de brad cȃt și rășina de brad sunt ingrediente utilizate ȋn combaterea răcelii și a tusei, utilizate fie intern sau ca inhalant.
- Mugurii de Brad conțin flavonoizi, terpenoizi, lignani și fenoli. Susțin sănătatea plămânilor și claritatea vocii. Contribuie la apărarea organismului împotriva stresului oxidativ. Mugurii de Brad sunt un element de bază în medicina tradițională, fiind utilizați în astm bronșic, bronșita acută și cronică, tuse, pneumonii interstițiale, stări febrile la adulți și copii, inapetență, boli diareice.
- Mugurii de Brad relaxează musculatura respiratorie, fiind antispastici, antibacterieni, detoxifianți remarcabili, antioxidanți, antitumorali, antimutagenici, antitermici.
Plop
- datorita flavonoidelor, acizilor fenolici, dar si a unor substante bioactive numite salicilati, prezenti in mugurii acestei plante, putem identifica si proprietati antiinflamatorii ale plopului.
- Studiile au putut identifica beneficii in cazul imbatranirii pielii si capacitatea de ameliorarea a durerii si inflamatiilor in cazul leziunilor, combinata cu un efect analgezic. Dar si efecte generale in cazul raspunsurilor inflamatoare ale organismului.
Mierea
- are proprietati antibacteriene si lupta impotriva infectiilor – unele studii au dovedit eficienta mierii in lupta cu mai multe tipuri de bacterii, inclusiv E.coli sau salmonella. Datorita acestei actiuni, mierea ajuta la vindecarea diverselor tipuri de infectii, inclusiv a celor de la nivelul pielii. Ajuta la vindecarea ranilor si ulceratiilor – acest beneficiu se datoreaza actiunii antibacteriene. Mierea combate proliferarea bacteriilor si va accelera refacerea tesuturilor care au suferit diverse tipuri de rani.
- Amelioreaza durerile de gat si tusea – pentru ca este un bun emolient, mierea ajuta la calmarea gatului iritat si a acceselor de tuse. In cazul tusei uscate, mierea de albine s-a dovedit a fi chiar un remediu la fel de precum medicamentele pe baza de dextrometorfan (substanta activa din majoritatea antitusivelor).
- Mierea contine aproape toti aminoacizii importanti din punct de vedere fiziologic. Principalul aminoacid este prolina. Acizii fenolici si polifenolii au fost sugerati ca posibili markeri pentru determinarea originii botanice a miere. Mierea contine: potasiu, clor, sulf, calciu,sodiu, fosfor, magneziu, siliciu, fier, mangan si cupru. Potasiul este elementul predominant. Tipurile de miere mai inchise la culoare contin o cantitate mai mare de minerale. Fitonutrienții sunt compuși care se găsesc în plante și care ajută la protejarea plantei împotriva daunelor. De exemplu, unele țin insectele departe sau feresc planta de radiațiile ultraviolete.
- Fitonutrienții din miere sunt responsabili pentru proprietățile sale antioxidante, precum și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. De asemenea, se crede că fitonutrienții sunt motivul pentru care mierea crudă are atât de multe beneficii asupra sistemului imunitar. Procesarea mierii poate distruge acești nutrienți valoroși.
Administrare
– ca supliment alimentar pentru adulti si copii, produsul Sirop PATLAGINA PLOP si MIERE se recomanda in doza de 3 linguri pe zi, in 3 prize egale cantitativ (adulti), respectiv, 3 lingurite pe zi, in 3 prize egale cantitativ (copii). Recomandat cu prudenta diabeticilor.
Precauții:
A se administra cu prudenta persoanelor diabetice sau care prezinta intoleranta la fructoza.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul originar, la loc uscat, la temperatura camerei, ferit de lumina directa a soarelui. Dupa deschidere, a se pastra la frigider si a se consuma in maximum 30 de zile. Contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor alergice la produsele apicole
Recenzii
Nu există recenzii până acum.