Descriere
Sirop de TEI, ANASON MIERE – supliment alimentar, calmant ptr tuse iritativa
PROTOCOL VIROZE RESPIRATORII – dr Sorin Godeanu
Recomandari :
Sirop de TEI, ANASON MIERE, supliment alimentar, adjuvant care sustine sistemul respirator (efect calmant si placut asupra gatului, faringelui si a corzilor vocale; usureaza expectoratia (Tei – flavonoizi, quercetina, izoquercetina, kaempherolul, tilirosida, acizii fenolici; Anason – uleiul volatil cu activitate secretolitică şi secretomotoare). Sustine sanatatea sistemului digestiv – util in caz de tulburari dispeptice cu spasme usoare ale tractului gastrointestinal, balonare si flatulenta (Anason – uleiul volatil). Flavonoizii, din tei, contribuie la diminuarea tensiunii nervoase a tusei, un calmant al tusei iritative.
Ajuta functionarea normala a tractului intestinal (Anason – uleiul volatil), sustine fluxul de sucuri digestive (Anason, Tei); ajuta la functionarea normala a ficatului si bilei si digestia grasimilor (Tei). Sustine secretia glandulara, inclusiv productia de lapte matern (Anason). Ajuta la mentinerea relaxarii si a somnului normal, sanatos, precum si la regasirea starii de spirit pozitive (Tei). Sustine sistemul imunitar si capacitatea de autoparare a organismului (Tei – quercetina, izoquercetina, kaempherolul, tilirosida, acizii fenolici – cafeic, clorogenic, pirogalolul, acidul gallic). Sustine sistemul imunitar (miere – fitonutrienții )
Ingrediente:
– miere; apa purificata; infuzie din flori de Tei (Tilia sp.); fructe de Anason (Pimpinella anisum) agent de incarcare: glicerina; tinctura de propolis , corector de aciditate: acid citric; conservant: benzoat de sodiu.
TEIUL
– florile au acțiune complexă asupra aparatului respirator. Sunt antialergice, antiinflamatoare, antioxidante, cardioprotectoare. Compușii fenolici asigură cardioprotecție, activitate antidiabetică, neuroprotecție, activitate antimicrobiană și antivirală. De asemenea, sunt spasmolitice și diuretice. Flavonoizii, din compoziție, contribuie la diminuarea tensiunii nervoasă, in tuse iritativa și intensității migrenelor. Alte substanțe active, precum quercetina, izoquercetina, kaempherolul, tilirosida, acizii fenolici (cafeic, clorogenic, pirogalolul, acidul gallic) intervin activ în diminuarea simptomelor specifice stării gripale.
ANASON
- Are proprietati antivirale, fiind util in tratarea simptomelor gripei, racelii, bronsitei. Intareste sistemul imunitar. Stimuleaza apetitul, fiind benefic in anorexie. Contine ulei esential bogat in anetol, care ajuta la eliminarea bacteriilor si fungilor. Anasonul este un condiment incredibil de parfumat la gust, cu puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante si imunostimulatoare. Principalele elemente pe care le conțin 100 g de fructe sunt: ulei volatil 1,2-6 g format din 80-90% anetol, metilcavicol sau izoanetol, cantități mici de cetone și aldehide anisice și aldehida acetică; lipide 10-20%; 20% protide, zaharuri, amidon, 6-10% substanțe minerale, vitamina A, complexul B (B1-B6), calciu, fosfor, sulf, fier, colină.
- Fructele de anason mai conţin furanocumarine (bergapten, umbeliferonă, scopoletol, umbeliprenină); 16-30% uleiuri grase (fonnate din gliceride ale acizilor graşi, în special ale acidului etroselinie), flavonoide (luteolină), fenilpropanoide, steroli, substante proteice, acizi fenolici (acid cafeic, clorogenic), colină, glucide simple, poliholozide (pectine)
- Are o acţiune expectorantă, spasmolitică, carminativă, antiseptică. Anasonul acționează asupra sistemului nervos central (în doze terapeutice) și stimulează centrii respiraţiei şi circulaţiei; Uleiul volatil este principalul component bioactiv al fructelor, care stimulează activitatea secretorie a glandelor salivare, gastrice, intestinale, pancreatice, biliare, fapt pentru care produsul vegetal are acţiune stomahică, carminativă, antispastică şi galactogogă; De asemenea, are o acţiune expectorantă, datorită faptului că uleiul volatil prezintă activitate secretolitică şi secretomotoare.
- Anasonul conţine ulei volatil în proporţie de 2-5%. Componentul principal al uleiului eteric este trans-anetolul (70-90%), responsabil pentru gustul şi mirosul produsului vegetal. Mai conţine chavicol sau estragol (1- 2%), aldehidă anisică (mai puţin de 1%), hidrocarburi sescviterpenice şi mai puţin de 1% monoterpene. Caracteristic uleiului de anason este prezenţa până la 5% a pseudoizoeugeni1-2-metilbutiratului. Fructele de anason mai conţin furanocumarine (bergapten, umbeliferonă, scopoletol, umbeliprenină); 16-30% uleiuri grase (fonnate din gliceride ale acizilor graşi, în special ale acidului etroselinie), flavonoide (luteolină), fenilpropanoide, steroli, substante proteice, acizi fenolici (acid cafeic, clorogenic), colină, glucide simple, poliholozide (pectine)
MIEREA
– are proprietati antibacteriene si lupta impotriva infectiilor – unele studii au dovedit eficienta mierii in lupta cu mai multe tipuri de bacterii, inclusiv E.coli sau salmonella. Datorita acestei actiuni, mierea ajuta la vindecarea diverselor tipuri de infectii, inclusvi a celor de la nivelul pielii. Ajuta la vindecarea ranilor si ulceratiilor – acest beneficiu se datoreaza actiunii antibacteriene. Mierea combate proliferarea bacteriilor si va accelera refacerea tesuturilor care au suferit diverse tipuri de rani. Amelioreaza durerile de gat si tuse iritativa – pentru ca este un bun emolient., Mierea ajuta la calmarea tusei iritative. In cazul tusei uscate, mierea de albine s-a dovedit a fi chiar un remediu la fel de precum medicamentele pe baza de dextrometorfan (substanta activa din majoritatea antitusivelor).
Fitonutrienții sunt compuși care se găsesc în plante și care ajută la protejarea plantei împotriva daunelor. De exemplu, unele țin insectele departe sau feresc planta de radiațiile ultraviolete. Fitonutrienții din miere sunt responsabili pentru proprietățile sale antioxidante, precum și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. De asemenea, se crede că fitonutrienții sunt motivul pentru care mierea crudă are atât de multe beneficii asupra sistemului imunitar.
Administrare:
– ca supliment alimentar pentru adulti si copii, produsul Sirop flori de TEI, ANASON , MIERE se recomanda in doza de 3 linguri pe zi, in 3 prize egale cantitativ (adulti), respectiv, 3 lingurite pe zi, in 3 prize egale cantitativ (copii).
Precauții:
Recomandat cu prudenta diabeticilor.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul originar, la loc uscat, la temperatura camerei, ferit de lumina directa a soarelui. Dupa deschidere, a se pastra la frigider si a se consuma in maximum 30 de zile.
Produse asemanatoare: Siropul TEI, ANASON si PROPOLIS
Volum net: 200 ml
Recenzii
Nu există recenzii până acum.