Scaiul dracului Recomandările privind utilizarea medicinală a acestei plante vizează afecţiuni ale inimii și ale reţelei aferente acesteia, precum și afecţiuni pulmonare. Extractul din rădăcină de scaiul dracului este diuretic și depurativ.
Aceasta varietate de scai este flora spontana si este raspandit in Europa de Sud. In Romania se dezvolta pe pasiunile uscate. Tulpina este aproape globulos ramificata si albicioasa, de altfel ca intreaga planta. Frunzele sunt rigide, sectate si spinoase. Florile sunt mici, albe, cresc grupate in inflorescente in varful tulpinilor si sunt inconjurate la baza de frunzulite mici si tepoase si infloreste vara tarziu. fructele sunt mici si acoperite de spini.
In fitoterapie este utilizat rizomul ce se recomanda a fi recoltat in perioada infloririi plantei.
Substanţe active importante: ulei esenţial, săruri minerale, saponină.
Întrebuinţări scaiul dracului
Recomandările privind utilizarea medicinală a acestei plante vizează afecţiuni ale inimii și ale reţelei aferente acesteia, precum și afecţiuni pulmonare.
Preparatul de rădăcină de scaiul dracului este diuretic și depurativ.
Rădăcina are miros de morcov. În unele ţări, rădăcina și frunzele tinere intră în hrana naturiștilor, fiind folosite la salate.
Această specie de scaiul dracului are proprietăţi medicinale relativ asemănătoare cu cele ale rostogolului (Eryngium campestre), plantă mult mai lesne de găsit în flora din ţara noastră.
Produse avand in compozitie SCAIUL DRACULUI: siropurile SINOMAX, SINODREN, sapunul hand made AMOUR GITAN