Close
Reduceri!

Ergonic Elidor

35.00 lei

ERGONIC ELIDOR este un supliment alimentar, adjuvant care contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine si a proceselor cerebrale, ajutand la cresterea capacitatii de memorare, la imbunatatirea atentiei si concentrarii, sustine sistemul imunitar

97 în stoc

SKU: E10 Categorie: Product ID: 976

Descriere

ERGONIC – video:  

Descriere:   Ergonic  este un supliment alimentar care contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine si a proceselor cerebrale, ajutand la cresterea capacitatii de memorare, la imbunatatirea atentiei si concentrarii, sustine sistemul imunitar

  1. Afin sustin digestia, protejeaza mucoasa gastrica, ajuta la mentinerea tranzitului intestinal normal, contribuie la metabolismul grasimilor si glucidelor, ajuta la mentinerea nivelului optim/normal al glucozei din sange si au efect antioxidant (contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidative).
  2. Intareste organismul si il ajuta sa fie mai energic (Rozmarin)
  3. Sustine imunitatea/capacitatea de autoaparare a organismului (Rozmarin, polen)
  4. Sustine sistemul imunitar, prin stimularea răspunsului imunitar al splinei (Polen)
  5. Are efect antioxidant/protejeaza organismal impotriva stresului oxidativ (Rozmarin, Ginkgo)
  6. Contribuie la un bun echilibru nervos, favorizeaza echilibrul mental (Ginkgo)_ Are efect antioxidant/protejeaza organismal impotriva stresului oxidativ (Ginkgo)_
  7. Imbunatateste functia cognitive (Gingseng), antiinflamator (Gingseng)
  8. Poate stimula buna functionare a creierului. Efect protector asupra creierului si tesutului nervos capacitatii antioxidante (Laptisor de matca).

Ingrediente: tinctura de Ginseng, tinctura de Afin, tinctura de Leuzeia, polen, laptisor de matca, tinctura de Ceai Mate, tinctura de Rozmarin, tinctura de Ginkgo Biloba.

LICHEN DE PIATRA, Cetraria Islandica, contine cantitati mari de mucilagii hidrosolubile, care acopera, protejeaza si hidrateaza mucoasa gurii si gatului, ameliorand iritatia si tusea uscata. De asemenea, poate reduce incarcatura bacteriana de la nivelul cavitatii orale si a gatului. Lichenii produc metaboliti primari, care sunt in principal nespecifici si esentiali pentru fiziologia lichenilor ( proteine, aminoacizi, polioli si polizaharide) si metaboliti secundari. Metabolitii secundari sunt reprezentati in principal de compusi organici policiclici. Muschiul Islandez este utilizat pentru tratarea iritatiei gatului si a cavitatii orale, pierderea poftei de mancare, raceala comuna, afectiuni digestive precum ulcerul gastric si ulcerul gastro-duodenal si constipatia. Studiile făcute recent au scos în evidență o acțiune antioxidantă a lichenului de piatra, acesta având un potențial antioxidant natural.

IARBA MARE –  conţine inulină, lactone sescviterpenice, saponine triterpenice, steroli, ulei volatil (helenin, camfor, alantol, acid alantoic), derivat timolic, principii amare, inulină (peste 44% toamna şi 20% primăvara), resine, pectină și mucilagii. Substanţele active din imulahelenium au proprietăţi antiinflamatorii, fluidifiante ale secreţiilor bronşice (helenină),  acţionând ca expectorant şi spasmolitic. Principiile amare conferă calitate antitermică şi stimulentă pentru pofta de mâncare. Are activitate antibiotică atât asupra bacilului koch cât şi asupra altor germeni.  Substanţele active din cetraria acţionează ca un calmant şi fluidifiant al secreţiilor bronşice şi liniştitor al tusei. Calităţile antibiotice ale cetrariei islandica sunt cunoscute ceea ce îi conferă un înalt randament terapeutic în tratamentul bronşitelor, pneumopatiilor, laringitelor etc.

GINSENG – Denumirea de “ginseng” provine din cuvantul chinezesc “Ren Shen”, care se traduce prin “radacina-om”. Botanic este cunoscut sub numele de Panaxquinquefolium. Ginseng este o planta traditionala renumita pentru capacitatea sa de a mentine sanatatea si longivitatea organismului. Se crede ca ginsengul are capacitatea de a vindeca toate partile componente si aspectele corpului. Ginseng este o planta medicinala extraordinara folosita in special in China, Japonia si Coreea.  Beneficiile pentru sanatate ale ginsengului se datoreaza prezentei compusilor din aceasta planta, cum ar fi:

  • alcaloizii
  • ginsenozidele
  • polipeptidele
  • polizaharidele

De asemenea, planta de ginseng contine cantitati importante de minerale cum ar fi calciul, potasiul, taliul, fierul, manganul, cuprul, strontiul si zincul. Specialistii au reusit sa izoleze 31 de tipuri diferite de ginsenozide din ginseng si au descoperit ca fiecare tip dispune de o proprietate medicinala uimitoare. Ginsengul poate imbunatati capacitatea de gandire si cognitia. In urma unui raport s-a ajuns la concluzia ca, pe baza cercetarilor umane si animale, compusii din ginseng pot contribui la tratarea anumitor deficiente cognitive. Cercetatorii au aratat ca ginseng-ul ar putea reduce stresul oxidativ, lucru care ar putea duce la imbunatatirea functiei cognitive. De asemenea, un studiu realizat in 2016 in care au fost verificate efectele ginsengului asupra functiei cognitive la pacientii cu boala Alzheimer a produs rezultate promitatoare. Potrivit unei cercetari efectuate in 2020, ginsenozidele, componentele active ale ginsengului, pot viza cai ale sistemului imunitar care ar putea reduce inflamatia. Cercetarile privind efectele ginsengului sugereaza ca ginsengul ar putea trata si preveni gripa. In urma unui alt studiu s-a demonstrat ca extractul de ginseng rosu ar putea imbunatati rata de supravietuire a celulelor epiteliale pulmonare umane infectate cu virusul gripal.

AFIN   Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană (modificând favorabil flora patogenă intestinală) și antidiareică. Cu un conținut important de antioxidanți, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipsească din alimentația zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai. Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde

POLENUL Datorită conținutului de vitamine, minerale și antioxidanți, polenul este asociat cu scăderea inflamației. Potrivit unui articol publicat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, polenul de albine poate inhiba activitatea enzimatică responsabilă pentru dezvoltarea proceselor inflamatorii în corp.  De asemenea, există cercetări care sugerează că un amestec de lăptișor de matcă și polen poate reduce simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi starea de irascibilitate și luarea în greutate. Cu toate acestea, este nevoie de studii mai ample pentru a confirma aceste informații.  Cel mai cunoscut beneficiu al polenului este cel al întăririi sistemului imunitar, prin stimularea răspunsului imunitar al splinei. Deși s-au efectuat o serie de studii pe animale, în acest sens, este nevoie de studii clinice, efectuate pe oameni, pentru a consolida această ipoteză.  Un lucru cert este că polenul de albine are proprietăți antibacteriene și antiseptice care ajută la regenerarea țesutului afectat. Cercetările sugerează că aplicarea unui unguent pe bază de polen de albine pe o rană sau arsură poate accelera procesul de vindecare.

În plus, polenul de albine poate susține buna funcționare a sistemului hepatic, prin protejarea ficatului de toxine. Ficatul este un organ vital pentru organism, care dezintegrează și elimină toxinele accumulate în sânge. Datorită proprietăților detoxifiante ale polenului, munca ficatului va fi înlesnită. Acest lucru se realizează prin întărirea barierei antioxidante a ficatului și eliminarea unei cantități mai mari de toxine, precum malondialdehidă sau uree, din sânge. De asemenea, polenul poate promova recuperarea ficatului afectat de steatoză hepatică. Pe lângă acestea, polenul de albine este utilizat în curele de slăbire, înaintea antrenamentelor – pentru energie – și ca tonic general, deși nu există suficiente dovezi științifice care să susțină aceste practici. Dat fiind conținutul bogat de vitamine, enzime și antioxidanți, polenul poate servi drept o gustare de tip pre-workout excelentă, care va fi atât sățioasă, cât și prielnică unui antrenament cât mai plin de energie.

LAPTISORUL DE MATCA contine noua glicoproteine cunoscutesub denumirea de proteine majore din laptisor de matca (MRJP) si doi acizi grasi, acidul trans-10-hidroxi-2-decenoic si acidul 10-hidroxidecanoic.Laptisorul de matca contine, de asemenea, vitamine B si oligominerale. Vitaminele din spectrul B continute de laptisorul de matca sunt:

  • – Tiamina (B1)
  • – Riboflavina (B2)
  • – Acid pantotenic (B5)
  • – Piridoxina (B6)
  • – Niacina (B3)
  • – Acid folic (B9)
  • – Inozitol (B8)
  • – Biotina (B7)

In mai multe studii, aminoacizii, acizii grasi si compusii fenolici specifici gasiti in laptisorul de matca par sa aiba efecte antioxidante puternice. In plus, studiile mai arata niveluri reduse de substante chimice proinflamatorii eliberate de celulele imune tratate cu laptisor de matca. Laptisorul de matca poate sprijini vindecarea ranilor si alte afectiuni inflamatorii ale pielii datorita efectului antibacterian si antiinflamator.De asemena, pare sa stimuleze sinteza de colagen.Laptisorul de matca  poate proteja inima si sistemul circulator prin reducerea tensiunii arteriale.Laptisorul de matca poate imbunatati, de asemenea, controlul glicemiei si sensibilitatea la insulina prin reducerea stresului oxidativ si al inflamatiei.Laptisorul de matca poate stimula buna functionare a creierului. Majoritatea studiilor atribuie efectul protector asupra creierului si tesutului nervos capacitatii antioxidante a laptisorului de matca.

ROZMARIN. Fiind deosebit de bogat in substante fitochimice, rozmarinul merita o sansa atunci cand vine vorba despre introducerea in alimentatia ta obisnuita. Desi aceste elemente nu sunt esentiale pentru organism, comparativ cu vitaminele si mineralele, ele au un rol important in combaterea bolilor si mentinerea sanatatii generale. Substantele fitochimice din rozmarin pot ajuta la imbunatatirea sanatatii ochilor, la reglarea functiei hepatice si la reducerea riscului de astm. In plus, rozmarinul reprezinta o sursa excelenta de:

  • acid pantotenic;
  • niacina;
  • tiamina;
  • folati;

  Rozmarinul este o sursa bogata de antioxidanti si compusi antiinflamatori [1] care pot contribui la sustinerea sanatatii sistemului imunitar. De asemenea, acesta poate regla circulatia sangvina la nivelul arterelor, iar datorita continutului bogat de antioxidanti, ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Rozmarinul ar putea avea efecte benefice si asupra sanatatii creierului. Planta aromatica de origini mediteraneene contine cantitati considerabile de acid carnosic. Acesta este un compus care poate lupta impotriva daunelor provocate de radicalii liberi la nivelul creierului.  In acest sens, unele studii realizate pe animale au concluzionat ca rozmarinul ar putea fi util pentru persoanele care au suferit un accident vascular cerebral. In plus, acesta ar avea capacitatea de a grabi recuperarea in cazul unor leziuni cerebrale, lucru care accentueaza rolul sau protector. Unele studii arata ca rozmarinul poate influenta in mod semnificativ gradul de  imbatranire al creierului. Mai multe, unii cercetatori considera ca rozmarinul ar avea si o influenta terapeutica. Astfel, acesta ar putea contribui la prevenirea bolii Alzheimer, insa sunt necesare mai multe studii pentru a confirma acest lucru. Cercetarile publicate de NCBI au constatat ca „extractul etanolic brut de rozmarin” a incetinit raspandirea celulelor leucemiei umane si a carcinomului mamar.  Un alt studiu  arata ca rozmarinul ar putea fi util ca agent antiinflamator si antitumoral. In plus, unii cercetatori au ajuns la concluzia ca adaugarea acestei plante aromatice in timpul gatirii vitei poate reduce formarea agentilor cauzatori de cancer care pot aparea in urma prepararii termice insuficiente.

Ginkgo biloba sunt utilizate, in principal, in medicina traditionala chineza, pentru tratarea diverselor afectiuni. Extractul de Ginkgo biloba contine o serie de compusi activi, precum:

  • flavonoide – quercetina, kaempferolul si izoramnetina;
  • lactone terpenice (terpenoide) – ginkgolide si bilobalide;
  • acizi fenolici;
  • vitamine (vitamina C, complexul B);
  • minerale (calciu, magneziu, fier etc.).

Frunzele de Ginkgo biloba mai contin si acid ginkgolic, dar in concentratii mici. Totusi, acidul ginkgolic poate fi toxic si, de aceea, produsele pe baza de Ginkgo biloba sunt supuse unor procese de purificare, pentru a indeparta acest compus. Ginkgo biloba este adesea promovat ca supliment alimentar pentru imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive, imbunatatirea circulatiei sanguine si protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. De asemenea, se crede ca poate ajuta la reducerea simptomelor asociate cu unele afectiuni de natura psihica, precum anxietatea sau depresia.

Mod de administrare:  3-6 comprimate pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Efecte asupra capacității de a conduce și de a folosi utilaje nu se cunosc.

Contraindicatii:  Persoanelor cu hipersensibilitate la unul sau mai multe componente.  A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Suplimentele alimentare un inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. Contraindicat persoanelor cu intoleranta la lactoza sau alergice la oricare dintre celelalte ingrediente ale produsului, precum si celor cu tract intestinal anatomic neintact.

 

 

 

 

 

 

Informații suplimentare

Ergonic

ERGONIC Elidor,n Montefiore, Neurotonic eficient. Contra Alzheimer. Impreuna cu Neuroforte Elidor. Tratament aplicat in spital dr Sorin Godeanu

Comprimate

neurotonic

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ergonic Elidor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…