Descriere
Infralipid – adjuvant in scaderea colesterolului
Recomandari:
Supliment alimentar pe baza de pulberi de plante medicinale
- Regleaza activitatea cardiaca, sustine sanatatea inimii, oxigenarea sangelui si circulatia sanguina (Paducel); ajuta la mentinerea functiilor vasculare normale (Coada-soricelului) contribuie la sanatatea vasculara care, la randul sau, ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase (Ghimbir)
- Sustine echilibrul metabolic al grasimilor (Schinduf)/nivelul normal al colesterolului sanguin (Schinduf, Lucerna), favorizeaza colestrolul “bun” (Lucerna)
- Sustine metabolismul (Lucerna)
- Vitalizant pentru tineri, sportivi, persoane convalescente (Lucerna)
- are efect antioxidant/protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi (Ghimbir)
Compozitie:
Medicago sativa, trigonella foenum graecum, crataegus monogyna, acillea millefolium, tinctura de zingiber officinale, tinctura de propolis.
LUCERNA
- contine minerale, vitamine, amidon, glucide, proteine, pectine, tanin, saponine, amine, cumarine, triterpene, carotenoide, purine, steroli, pigmenti, izoflavone, cumestrol. Asigură un aport însemnat de vitamine, minerale și antoxidanți ce susțin buna funcționare a organismului; menține în limite normale valoarea hemoglobinei, asigurând o mai bună oxigenare la nivel tisular; hemostatic, antipiretic; susține diureza, favorizând eliminarea deseurilor metabolice; tonic general ce revigorează organismul și mărește capacitatea acestuia de rezistență față de factorii externi patogeni.
- Studiile științifice certifică faptul că Lucerna conține o cantitate mare de betacaroten, vitamina B, C, D, E și K și minerale cum sunt potasiul, fierul, calciul și fosforul. Conține opt enzime esențiale unei digestii optime. Alfalfa poate fi administrată cu succes în caz de tulburări digestive acute și cronice. Este benefică în caz de balonare, ulcere și inapetență, deoarece conține vitamina U în mari cantitați. Este frecvent recomandată în caz de ulcer peptic (ulcerele peptice se pot dezvolta la nivelul esofagului, stomacului și intestinului), care apare atunci când membrana mucoasa își pierde rezistența la efectele digestive ale sucului gastric, în zonele cu membrana mucoasă distrusă, se vor forma ulcerații. Proprietățile alcalinizante ale lucernei neutralizează eficient acidul gastric, ajută la reînnoirea mucoasei lezate a stomacului și în general, a aparatului digestiv. Datorită conținutului ridicat de fibre este benefică în constipație, are un ușor efect purgativ, reduce balonarea. Lucerna poate fi și un laxativ eficient, un diuretic natural și un agent antipiretic. Facilitează absorbția și asimilarea carbohidraților, proteinelor, calciului, fierului și a altor oligoelemente. Extractul de lucerna este în mod special benefic pentru vârstnici, deoarece întărește sistemul imunitar și încetinește procesele de îmbătrânire. Se recomandă, de asemenea, în cîstite și prostatite acute și cronice. Este benefică împotriva durerilor articulare și stimulează secreția laptelui. Vitamina K din compoziția Lucernei, protejează organismul împotriva sângerărilor, are rol important în coagularea sângelui, diminuează pierderile sanguine mari din perioada ciclului menstrual. Persoanelor cu frecvente sângerări nazale (epistaxis) le este recomandat consumul de lucerna, datorită conținutului ridicat de vitamina K al acesteia. Uneori, scaunele diareice repetate pot indica o lipsă de vitamina K.
SCHINDUF
- contine multi nutrienti esentiali, care il ajuta sa devina un antioxidant puternic. Printre cele mai importante elemente nutritive continute de schinduf se numara: colina; inozitol; biotina; vitamina A; vitaminele B; vitamina D; fibre solubile si insolubile; fier. Cateva dintre cele mai intalnite situatii in care schinduful poate fi considerat util sunt urmatoarele:
1. Stimularea lactatiei – De multe ori schinduful este utilizat cu scopul de a stimula productia de lapte matern la femeile care alapteaza. Consumul de schinduf poate ajuta la cresterea cantitatii de lapte produsa, lucru datorat proprietatilor plantei din punct de vedere hormonal si nutritional.
2. Controlul nivelului de zahar din sange – Multumita capacitatii sale de a imbunatati sensibilitatea la insulina si de a modifica nivelul de zahar din sange, schinduful poate fi considerat benefic pentru persoanele care sufera de diabet de tip 2, ori de persoanele care vor sa mentina nivelul de glucoza din sange in limitele normale.
3. Digestie si sanatate gastrointestinala – In afara de celelalte 2 beneficii ale consumului de schinduf, acesta poate fi de folos asupra sistemului digestiv. Acesta este utilizat cu scopul de a reduce disconfortul si inflamatia gastro-intestinala, dar si pentru a promova digestia sanatoasa.
4. Sanatatea inimii – Unele cercetari arata faptul ca schinduful are si beneficii cardiovasculare, inclusiv reducerea nivelului de colesterol si a riscului de boli de inima.
PADUCELUL
- Flavonozida principală este hiperozida, alături de care se găsesc vitexina, rutozida, acizii clorogenic şi cafeic, carotenoide, ulei volatil. Păducelul are activitate cardiovasculară; a fost pusă în evidenţă acţiunea simpaticolitică, hipotensivă, vasodilatatoare şi sedativă asupra sistemului nervos central. Se recomandă în scleroză coronariană la persoane în vârstă, pentru tratamentul unui cord hipertonic. Avand un continut bogat in bioflavonoide, in antocianidine si polifenoli, in proantocianidine si amine biogene cardiotonice, preparatele pe baza de paducel, pastilele de paducel mai ales ajuta la normalizarea si reglarea activitatii cardiace. Aceastea au un efect relaxant in stari de anxietate, neliniste, teama si tulburari ale somnului. Pentru ca este atat de benefic pentru inima, consumul de frunze de paducel sub forma de sirop sau ceai este printre putinele recomandate de medicii cardiologi in completarea tratamentului medicamentos pentru persoanele care sufera de angina pectorala sau au suferit operatii pe cord in urma unui preinfart sau au instalat la inima un bypass.
COADA SORICELULUI
- Principiul activ al plantei este uleiul volatil. Gustul amărui al plantei este dat de lactone. Se mai conţin flavonozide, vitamina K, tanin, glucide, substanţe anorganice. Este recomandată la enterocolite, gastrite, colici gastrice. Este antiseptic (ca și mușețelul), tonic aperitiv, coleretic-colagog, stimulează funcția hepatică, este antispastic, antiinflamator, astringent. Coada șoricelului reprezintă un remediu natural în tratarea multor afecțiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, dureri menstruale, boli de vezică, anorexie, osteoporoză, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mâncărimi vaginale, oxiuri, gastrită. Acțiunea terapeutică se bazează pe proprietățile acestei plante: regenerator de țesuturi, dezinfectant, expectorant, antiinflamator, calmant gastric, decongestiv hemoroidal
GHIMBIR
- conține gingerol – o substanță care calmează durerea în gât. În plus, ajută la ameliorarea artritei sau a oricărei dureri articulare. Este un bun vasodilatator și analgezic. Este recomandat și în tratamentul migrenelor și a stărilor de vomă. Reduce nivelul colesterolului din sânge. Conține și melatonină, substanță care, fără a da o stare de somnolență ziua, combate insomniile. Sustine functiile cerebrale si protejeaza impotriva bolii Alzheimer. Daca te intrebi la ce se foloseste ghimbirul, se pare ca antioxidantii puternici care intra in compozitia acestuia sunt eficienti si in combaterea stresului oxidativ, asociat deteriorarii sistemului nervos. Extractul de ghimbir si radacina cruda au un efect inhibitor asupra raspunsului infalamtor la nivel cerebral, ceea ce previne declinul cognitiv asociate bolilor degenerative.
Doze si mod de administrare:
3-6 comprimate pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Reactii adverse:
nu se cunosc.
Contraindicatii:
hipersensibilitate la unul sau mai multe componente. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.