Close

dr Sorin Godeanu, medic primar ATI

acad prof dr Ionescu Targoviste

dr Doina Marin, medic primar ATI

Carbune medicinal este utilizat in tratamentul flatulentei, sindromului diareic, fiind si  deodorant intestinal. Carbunele medicinal dispune de porozitati microscopice care ofera o suprafata de adsortie corespunzatoare unei treimi dintr-un teren de fotbal pentru fiecare tableta de produs.

Carbune medicinal

  • adsoarbe gazele in interstitiile sale, dar retine si oxigen in cantitati considerabile. Eliberarea oxigenului de la nivelul carbunelui grabeste oxidarea substantelor organice in descompunere. Gazele eliberate prin activitatea bacteriana sunt adsorbite de carbune.
  • Carbunele medicinal este indicat in tratamentul flatulentei, distensiei gazoase abdominale, ca si in aerocolie si sindroamele diareice nespecifice. Este  recomandat, deasemenea, ca deodorant intestinal, dar, in acelasi timp, poate fi asociat in tratamentul unor afectiuni intestinale specifice: dizenterie, holera si in diareile infantile.
  • Ca deodorant intestinal, carbunele medicinal are capacitatea de a adsorbi produsele gazoase rezultate din descompunerea materiilor organice in zona colonului (ascendent si trasvers) prin fermentatie.
  • Carbunele activat adsoarbe toxinele intestinale si actioneaza in prevenirea bolilor diareice induse de bacteriile nespecifice.

Carbunele

  • este indicat in tratamentul optional al bolii diareice, deoarece acest produs are mai putine efecte secundare comparativ cu tratamentul antidiareic clasic.

Se administreaza 4-6-8 cpr/zi, in functie de gravitatea afectiunii digestive. Se ia in calcul si administrarea de lichide, in cazul sindroamelor diareice acute.

Subliniem o particularitate a Carbunelui Elidor, avand in compozitie GHINDA, care poate aduce mari beneficii pacientilor si serviciilor medicale, in care este utilizat:

  •    –  In compozitia Carbunelui medicinal Elidor, identificam compusi fenolici solubili in apa, cu masa moleculara intre 500-3000. Taninii au calitati astrigente, bactericide si fungincide. Caracterul antiseptic este conditionat de prezenta polifenolilor. Nivelul de tanini in ghinda nativa (netratata termic) este de 11,69%, iar dupa tratamentul termic, nivelul de tanini ajunge la 8,55% (deci se pierde 3,14% din continutul taninilor) ( dr Sveto Rakić Belgrad).
  •     –   Subliniem ca, in urma tratamentului termic, fenolii au ramas la un nivel crescut, ceea ce permite produsului final sa exercite activitati antioxidative. Activitatea antioxidanta implica functii biologice vitale: antimutagene antiinflamatorii, antiaging, antineoplazice.

Este de subliniat ca administrarea de Carbune Elidor, la un pacient cu tulburari intestinale (sindrom diareic acut/cronic), abordeaza bilateral patologia curenta:

      1. efect adsorbtiv intens (lichide patologice, toxine microbiene, endotoxine, germeni inactivati)

      2. scaderea stresului oxidativ,  prin activitatea antioxidanta exercitata de fenoli, prezenti in Carbunele Elidor,  intr-o cantitate remarcabila. In aceasta situatie, administrarea

Carbunele medicinal Elidor,

  • poate fi considerata o prima alegere in tulburarile tranzitului intestinal, de exemplu: boala diareica a calatorului (traveller diarrhea), toxiinfectia alimentara, colon iritabil, sindroame inflamatorii cu rasunet intestinal.
  • Este un produs de conceptie original, aparut pe piata romaneasca, de mai mult timp, care a castigat un binemeritat segment de piata, fara promovare media,  doar prin propriile forte, dovedindu-si astfel capacitatea terapeutica de a corecta tulburarile digestive, de multe ori agresive si cu efecte mai mult sau mai putin grave.
  • Ca o mica specificatie, Carbunele Elidor, inclusiv Bioent, m-au insotit in toate calatoriile mele, in zone mai mult sau mai putin indepartate si marturisesc ca niciodata nu  ne-au dezamagit, pe mine sau  membrii echipei noastre.